Simultaan 2018

K S F A H

Koninklijke Schaak Federatie Antwerpens Handel

Om terug te keren naar de HOME pagina, klik op het icoontje hier rechts!

Laatste update: 09 feb 2019


SIMULTAAN 2018


Half acht was onze voorzitter Marc Van Driessche weer present op de Groenplaats te Antwerpen. Naar goede gewoonte begon hij reeds de handen uit de mouwen te steken en zette gans alleen al de nadarafsluitingen uit elkaar volgens het schema dat Dirk Rosiers had uitgetekend. Voor de eerste maal zou er een groot buitenschaakbord uit-gestald worden. Omstreeks half negen arriveerde ondergetekende met het groot bord en de bijhorende stukken. Veel kon er niet meer bij in de auto want de lading was gigantisch! Eenmaal uitgeladen weer richting naar huis om de spandoeken, vlaggen en vrouw in te laden! Kwart over negen kwamen we weer de Groenplaats opgereden. Ondertussen was Dirk Rosiers met z'n kroost gearriveerd en waren Sarah en SuperMario reeds het grote speelveld

ineen aan het steken. Kort erop kwam ook Didier Lemeire de werkers helpen en werden de nadars ineen gehaakt. Hugo Cassimon en z'n vrouw Nadine begonnen de spandoeken op te hangen en kregen daarbij de hulp van super Mario Rosiers die blijkbaar al veel ervaring had opgedaan of toch zeker niet vies was om de handen uit de mouwen te steken! Al bij al was de volledige opstelling omstreeks 10:00 een feit: een nieuw record, zo denk ik.

Het beloofde een mooie dag te worden....

Niet lang daarna kwamen de eerste nieuwsgierigen al een kijkje nemen, en werd er dankbaar gebruik gemaakt van het grote speelbord. Even later waren er ook al spelers aan het vrijspraken op de daarvoor voorziene tafels. Ondertussen liepen er veel toeristen al richting de Grote Markt om de Regenboog Parade op te wachten, toch eerst kwamen de meesten eerst informeren wat hier te doen was en wat de voorwaarden waren om eventueel mee te doen. Ondertussen gingen wij vlug een koffietje drinken in het Hardrock Café. Groot was onze verbazing dat we in Antwerpen werden aangesproken in het engels....als dat de mondialisering inhoudt zal onze KOEKENSTAD nog veel te verduren krijgen! Nog niet gesproken van de rekening die we gepresenteerd kregen zonder koekje of choco-laatje. Enfin, rond 11:00 was er al veel bedrijvigheid aan het vrijspraken perceeltje en een beetje verder werd er op de klok geklopt dat de stukken van de tafels vlogen....


Even voor tweeën arriveerde onze simultaanspeler Stefan Docx en zoals gewoonlijk mochten ook dit jaar weer de spelers kiezen met welke kleur ze wensten te spelen. Stefan loopt als natuurlijk langs de buitenkant van de tafels en eenmaal aan het bord verschenen, mochten de schakers hun zet doen, Stefan antwoordde dan meestal direct met de tegenzet en kon je weer ff in gedachte je volgende zet bestuderen. Veel bracht het echter niet op want van de 46 partijen die onze Huisuitdager speelde heeft hij er niet eentje verloren! Veel moeite had hij echter op het einde van de dag, aan tafel 1 waar een kleine Aziatische Parijzenaar had plaatsgenomen van amper 10 jaar oud. Respect voor dit kereltje dat vanuit Parijs naar Vlissingen was afgezakt voor het jaarlijkse Tornooi in de plaatselijke Hoge School en dan vlug vlug met z'n moeder naar Antwerpen afzakte om Stefan Docx partij te geven.


Conclusie: het was mooi weer, schakers kwamen in het begin maar met mondjesmaat afgezakt, maar al bij al toch maar weer een mooie namiddag ingericht door de Koninklijke Schaak Federatie Antwerpens Handel.

Wij danken in de eerste plaats natuurlijk onze Simultaanspeler Stefan Docx, al onze medewerkers met SuperMario op kop, schaakkring Lier voor het gebruik van het grote buitenschaakbord en de vele schakers en sympathisanten!


Hieronder de foto's van het evenement van KSFAH


Simultaan 2018


C H E S S   I S   O U R   W O R L D

Copyright 2015   All Rights Reserved by hacee