SIM

K S F A H

Koninklijke Schaak Federatie Antwerpens Handel

Om terug te keren naar de HOME pagina, klik op het icoontje hier rechts!

Laatste update: 09 feb 2019


SIMULTAAAN


SIMULTAAN  12 - 08 - 2017

Hieronder het verslag van onze simultaan 2017

In tegenstelling tot de vorige jaren waren bij deze uitgave van onze jaarlijkse simultaan de weergoden ons niet zo goed gezind. We stonden s'morgens op en wanneer we de draperieën openden zagen we regen, regen en nog eens regen... Het beloofde niet veel soeps te worden in deze motregen. Na een bezoekje bij de bakker reden we omstreeks 08:00 de Groenplaats op, waar onze vice-voorzitter ons reeds stond op te wachten op de kiosk. Even later arriveerde ook Marc Van Driesssche en konden beide heren beginnen met de dranghekken te zetten. Zonder ondergetekende en z'n vrouw want ikzelf mag niks dragen (buiten een pint...) en m'n vrouw heeft ernstig last van haar knie waaraan ze binnenkort geopereerd dient te worden. Terwijl Marc en François zich bezighielden met deze taken, gingen wij nog even winkelen, op zoek naar een aftrekker en wat vodden om de tafels en stoelen te reinigen. Koffiekoekje eten en we konden aan de slag gaan: de dranghekken behangen met de nieuwe reclamedoeken die KSAH had laten maken, aangevuld met prachtige vlaggen zodat het hele gebeuren toch wel een meer professionele uitstraling had. Ondertussen waren ook Didier en de familie Rosiers aangekomen en werd met vereende krachten alles uit de kast gehaald zodat er zo vlug mogelijk al vrij geschaakt kon worden. De eerste schaakliefhebbers namen dan ook al plaats achter de borden toen de wijzers van de Kathedraal 10:30 aangaven!. De regen was ondertussen wat gemilderd maar van de motregen werden we doornat... met vlagen zou dat zo op en af gaan. Maar een regencape en een 'klakske' doet wonderen! Zoals gewoonlijk kwam mme Simone zich ervan vergewissen of de traditie wel zou doorgaan en zouden we ze wel terugzien als ze haar boodschappen gedaan had. Ondertusssen werd er duchtig op los geschoven op de reeds uitgestalde tafels. Nederland was ook vertegenwoordigd en de brave man zou s'middags ook meespelen met de simultaan. Ook de 'finishers' wared bijna ten einde met hun werk en hadden voor de eerste maal gezorgd voor wat probleemstellingen dat op een mooie interesse kon rekenen van voorbijkomende schakers. Nieuw was ook dat er voor elke schaker die aan de simultaan deelnam een goodiebag klaar stond. Een rugzak met daarin een flesje water, een zonnebril (hadden we die dag niet nodig, maar konden we wel bij andere tijdstippen gebruiken), een paar repen pepermuntjes, een armbandje, een stressballetje om de hersenen wat te ontspannen, een pen en een blocnote en tenslotte nog een tube tandpasta en last but not least een bandera die je bij winderige dagen of volle zonneschijn wat bescherming kon bieden. Ook nog een halslint voor je sleutelbos op te hangen. Het geschenk werd met volle dank aanvaard, maar dat zullen jullie wel al geweten hebben!


Even voor twee uur op de middag verscheen dan onze simultaanuitdager Stefan Docx. Het zeverde maar toch noteerden we 27 schakers die het wilden opnemen tegen Stefan. Een pak minder dan de vorige jaren maar gezien de weersomstandigheden best te begrijpen. Of we er nieuwe leden aan overhouden, zal de toekomst uitwijzen. Alleszins werd het optreden van Stefan erg gesmaakt, daar hij meermaals de tegenstander een zet liet verbeteren, dit in tegenstelling met andere simultaans die we al gezien hebben. Ook de kleurkeuze die onze schakers zelf mogen kiezen wordt enorm gewaardeerd. Blijft ons te melden dat Stefan één remisepartij moest toestaan en die stond op het conto van ouwe getrouwe en sluwe rat Frans Wouters, buildrager van 2014. Omstreeks kwart over vijf begonnen de afbraakwerkzaamheden en rond 19:00 waren we moe en tevreden terug thuis.


Geplaatst door hacee op 09/08/2016


De SIMULTAAN wordt elk jaar betwist op de Antwerpse Groenplaats; steeds de zaterdag voor 15 augustus.

Er wordt de mogelijkheid geboden vrij te schaken vanaf 11:00 uur.

Om 14:00 stipt gaat dan de eigenlijke simultaan van start. Er staan 30 borden opgesteld waaraan je vrij kan achterzitten.

Het is de bedoeling dat je je zet doet wanneer de simultaanspeler voor je bord staat;

hij zal dan een tegenzet doen en vervolgens naar het volgende bord doorlopen.


 Je moet niet aangesloten zijn bij het KSFAH en is volledig GRATIS!


C H E S S   I S   O U R   W O R L D

Copyright 2015   All Rights Reserved by hacee